2019. július 30., kedd

Olvasótábor 2019.

Idén is egy héten át várja a gyerekeket hagyományos olvasótáborunk. A zalaegerszegi Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola diákjainak olyan egyhetes programot állítottunk össze, melyben könyvtári foglalkozások mellett szabadidős programok is szerepelnek.





Ismerkedéssel indítottuk az első délelőttöt, majd Óváriné Kalamár Judit tanárnő tartott játékos drámafoglalkozást a résztvevőknek.











 

Délután a Tourinform Irodában játékos foglalkozással folytatódott a program, ahol "Csipetke Béla főhadnagy" tartott eligazítást, majd egy nyomozási feladattal bízta meg a gyerekeket. A csapatok egy-egy verses feladatsorral járták be a város különböző pontjait, hogy megtudják, ki vagy mi döntötte le a Szentháromság szobrot. A kérdések segítségével a diákok "visszarepültek" a 19. századba, hogy megtalálják az elkövetőt, s közben a város nevezetes épületeivel és szobraival is megismerkedhettek.




A második  napon játékos feladatsorokat oldottunk meg, majd egy kézműves foglalkozáson Marcsi nénivel krokodilokat készítettek a gyerekek.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése