2019. július 18., csütörtök

Eeeobdaaag a diszigliiim!

Ezt kiabálta egy reggel sírva a telefonba Karóka, amikor felhívta barátját, Nyílnyúl Emilt. Emil álmos is volt, s amúgy is eltartott egy darabig, mire le tudta fordítani, hogy mit is mond a barátja. A beszélgetés végére kiderült, hogy Karókának ellopták a biciklijét, amíg egy percre bement a cukrászdába, hogy vegyen egy fagyit. A baj csak az volt, hogy elfelejtette lelakatolni...




Karóka és barátai elkezdenek nyomozni, hogy kiderítsék, kik a tolvajok, s hogy visszaszerezzék a kerékpárjaikat. Időközben ugyanis Oliét is ellopták a banditák. Többféle tervet is kieszelnek, hogy leleplezzék a bűnösöket, akik úgy tűnik, mindig ki tudnak siklani a kezeik közül. Ám végül egy apró részleten mégis lebuknak, s hőseink visszaszerzik az összes kerékpárt. 
Nógrádi Gábor könyve kicsit a Stilton történetek képi és tipográfiai világát idézi, ám Czakó Gábor rajzaival, a leleményes magyar szófordulatokkal sajátságos, egyedi könyvet vehetnek kezükbe az érdeklődők. Ezzel a kötettel a betűkkel hadilábon álló gyerekek is jól járnak, hiszen fordulatokban gazdag történettel találkoznak, s míg szórakoznak, az olvasási készségük is fejlődik.
A könyv - nem véletlenül - felkerült az Olvasó Manó Könyvolvasó Verseny  kínálati listájára is. A feladatlapot keressétek a könyvtárban, vagy töltsétek le innen:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése