2018. november 28., szerda

Író-olvasó találkozó Mészöly Ágnessel

A Slutty az űrből című kötetét mutatta be könyvtárunkban Mészöly Ágnes író. Kérdésekkel indult a program, hiszen a szerző kíváncsi volt a gyerekek véleményére, arra, hogy mit gondolnak, van-e élet a Földön kívül? Akadt aki úgy vélte, van, ám sokan voltak olyanok is, akik elvetették a földönkívüliek létezését vagy nem tudtak állást foglalni ebben a kérdésben. 

 

A bevezető után az író felolvasott egy részletet a Slutty az űrből című könyvéből, majd bemutatta a gyerekeknek a főszereplőt, Slavenobrázt, akinek kérdéseket tehettek fel.

 

Érdekes volt hallani, mi minden fordul meg a gyerekek fejében az űr témájával kapcsolatban. Következzék néhány kérdés az elhangzottak közül:
- Mit esznek az űrben?
- Hogyan néz ki a bolygó?
- Vannak-e tanítási órák az űrben? Ott milyen tantárgyak vannak?
- Melyik ismert bolygóhoz van a legközelebb a Slavenobráz Bolygó?
Slavenobráznak becsületére váljék, hogy a gyerekek összes kérdésére igyekezett megnyugtató és kimerítő válaszokat adni.
A találkozón a diákok egy űrcsatába is belecsöppenhettek, ahol a légmedúzák megszerzése volt a tét.
S nemcsak Slutty meséjéről esett szó a rendezvényen, a diákok megtudhatták, hogy Mészöly Ágnes már kisgyermekként történeteket talált ki, s aztán később felnőttként le is írta azokat a gondolatokat, melyek a fejében jártak. Sokszor adtak neki ihletet a saját gyermekei, akik nem egy kötetében szereplőként is megjelennek. Elárulta azt is, hogy készül a legújabb könyve, mely a nagyobbaknak szól, s 'Az emberek országa' címet kapja majd. 
 

A program végén aki akart, egy-egy autogramot is kérhetett az írótól, illetve egy csoportkép is született a találkozó emlékére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése